התקשרו עכשיו : 03-6045047

השאיר פרטים ונחזור אליך בהדקם

Go Style – רפורמת המרפסת

מאת: עומר טל

צילום: גיא פרל

 

דיירי הבית הזה מאמינים שאכן, כל בית צריך מרפסת. בשיפוץ שערכו הם "לקחו בית מהדירה", יצרו להם את החלל החיצוני המבוקש וזכו גם בחללי אירוח מגוונים שמתאימים לצרכיה המשתנים של המשפחה עם ילדים בוגרים.

בשיכון צמרת בתל אביב, שוכן בניין המצוי בתהליך של הוספת מרפסות. מדובר בתהליך ארוך ובעל אחת הדירות, יבואן אופנה ואשת היי-טק, לא רצוי להמתין. הם פנו לאדריכלית יולי וולמן, שהציעה "לקחת ביס מהדירה ולעשות מרפסת", וכך היה. מטרת השיפוץ, מעבר לעניין המרפסת,  הייתה לחלק את הדירה לשלוש מיני-סוויטות שיאפשרו להורים ולילדיהם הבוגרים (הבן משתחרר בקרוב מהצבא והבת סיימה תיכון) פרטיות מקסימלית.

בני המשפחה הסכימו שכל אחד מהם זקוק לחלל אוטונומי משלו, שיכלול לא רק חדר שינה אלא גם חדר רחצה וחדר ארונות עם גישה פרטית, והיו מוכנים להקטין לטובת העניין את החדרים בעצמם. כך נולדו שתי סוויטות ילדים , המופרדות משאר הבית על ידי " דלת סתרים" שנכנסת לתוך נישה ומאפשרת לסגור את הפרוזדור שמוביל אליהן, וכך לבודד אותן מהחללים הציבוריים. הכניסה לחדר ההורים היא דרך חדר הארונות. זה היה פתרון שנבע מאילוץ, "אבל מבחינתם זה אידיאלי", אומרת וולמן, "כי כך נוצר שקט שהיה נורא חשוב להם, ויש להם את הממלכה שלהם". סגנון העיצוב כאן מודרני לחלוטין, אבל וולמן מסבירה שהיה חשוב שהוא יהיה על-זמני. היא מספרת  גם שטרחה על פתרונות אחסון ואבזור שיהפכו את הדירה לנוחה ולכזאת שיכולה להתמודד גם עם אי סדר, למרות המינימליזם העיצובי.

סגנון מודרני, אך על-זמני. מבט לחלל הציבורי של הדירה

חדרי הבית

בכניסה לדירה נראה מיד הסלון, אבל העין נמשכת אוטומטית דווקא למרפסת, שהפכה להיי-לייט של הבית. מדובר ביחידה מבודדת העטופה בקירות זכוכית ואטומה לרעשים. ייחודה הוא גם בכך שהיא מרוצפת בעץ, בשונה משאר הבית המחופה אבן אפורה מ'אבני טל'. שלא במפתיע, היא זוכה לתואר "הפינה הפופולרית ביותר בדירה".

צמוד אל המרפסת מצוי הסלון. הקירות הבהירים ורצפת האבן שבו יוצרים תחושה ומראה קרים יחסית, וגם ספת העור הבהירה של אריק בן שמחון נראית נוקשה במבט ראשון, אבל למעשה היא רכה ומזמינה לישיבה. גם הנוקשות המודרנית של מעטפת הסלון מרוככת באמצעות שימוש במגוון של צבעים וטקסטורות בפריטי הריהוט והאקססוריז. מנגד, האווירה המודרנית מודגשת בשם היעדר פאנלים. "יש פה פאנל שקוע מאלומיניום שחור וזה נראה כאילו הקיר 'צף', והשפכטל על הקירות מעצים את התחושה שהכול נקי וגבוה", מפרטת וולמן.

כדי לחמם את האווירה, נקנה בחנות "ג'וזפין" שטיח טלאים מיושן למראה, ועליו הונח שולחן קפה מעץ גושני גס (אם כי "יש לו צורה קשה של מלבן גדול, שום הנחה או התעגלות אין כאן", מתעקשת האדריכלית). הכורסאות, בגוון כרכום, נותנות קריצת צבע. מעל לספה, תלויות שתי עבודות אמנות של משה גרשוני ומשמאלן ציור מוארך בגווני שחור ולבן של מרים כבסה. גופי התאורה כמעט לא מורגשים, ולא בכדי:"הקפדתי שיהיו אפשרויות למצבי תאורה שונים ושתהיה תאורה שפונה לכיוון האמנות, אבל מעבר לזה אני אוהבת להשאיר את התקרה נקייה. לכן, אין פה שום אלמנט חיצוני גדול של תאורה", מסבירה וולמן.

סמוך לסלון מצוי שולחן אוכל ענק ומרובע המיועד להתכנסות משותפת. וולמן מספרת שהיא רצתה דווקא שולחן עץ גס, אבל בשל הגודל שביקשו הדיירים בחרה בסופו של דבר ב"משהו דק ומודרני" שנקנה בהביטאט, יחד עם הכיסאות שסביבו והמראה התלויה על הקיר הסמוך.

בחדר הרחצה של ההורים מתלה מגבות של AntonioLupi וברזים של Palazzani שנקנו ב-HeziBank  ומשתלבים בסגנון המודרני של העיצוב

חדרי השינה של בני הבית תוכננו כאמור כך שלכל אחד מהם ארונות וחדר רחצה משל עצמו. בחדר הרחצה של ההורים, אמבט פרי-סטנדינג ומקלחון. המים מתנקזים מיד לרצפה צפה מעץ, כך שהמתרחצים לא עומדים בתוך שלולית מים אלא על גבי סבכה של עץ, פתרון שוולמן משתמשת בו הרבה מאז ההתנסות בדירה הזאת.

כשאני שואל את וולמן מה "עושה" את הבית הזה, היא משיבה שיופי הוא בעיני המתבונן, אבל הטאץ' המנצח כאן מגיע משילוב בין טקסטורות מגוונות לצבעים שונים ומהימנעות מקניית סטים של ריהוט. הסבלנות של בעלי הבית ואהבת האומנות שלהם חברו היטב לגישתה: עבודות האמנות נתלו רק לאחרונה מתוך הבנה שלוקח זמן "לעכל" את הבית ולהפוך אותו לקן שנעים לכולם ושהגוזלים הבוגרים לא ימהרו לעוף ממנו.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

להשארת פרטים:

כתבו עלינו נוספים

קידום אתרים בגוגל קידום אתרים בגוגל