התקשרו עכשיו : 03-6045047

השאיר פרטים ונחזור אליך בהדקם

תפור לפי מידה – TREND

מאת: זיוה בר

צילום: עוזי פורת

 

חלוקת חללים מחושבת, בחירת פריטים מדוקדקת ואוסף יצירות אומנות שנאצר במיוחד. האדריכלית יולי וולמן הפכה בית קטן וצפוף ברעננה לקוטג' מרווח לכל המשפחה.

מגרש קטן, בית טורי צמוד בשני צדדיו וכיווני אוויר מנוגדים. נתוני הפתיחה הלא מאוד מרשימים הללו, אינם מעידים כלל על התוצאה המוצלחת שהצליחה להפיק האדריכלית יולי וולמן. הבית תוכנן עבור זו שלו ילדים מתבגרים, אשר ביקשו להישאר בשכונה האהובה עליהם ברעננה. משלא נמצאה חלופה הולמת לביתם הקטן, הוחלט על תוספת שטח לבית באמצעות סגירת מרפסת. השיפוץ, שהחל בקטן, התפשט לכל הבית והפך בעזרת תכנון נכון של החללים ועיצוב מתוחכם לקוטג' תלת ממדי מרווח ונוח לכל המשפחה.

שיתוף פעולה הדוק עם בעלת הבית, טעם טוב, בחירת פרטים מדוקדקת ואמנות שנאצרה במיוחד עבור מטרה זו הניבו בית חדש לחלוטין ובעל אווירה מיוחדת, ולכל אחד מבני המשפחה יועד מקום נעים ונוח משלו. למרות החללים הקטנים, תוכננו בבית כמה פינות ישיבה והסבה על מנת שגם הילדים יוכלו לארח חברים בניחותא. פינה אחת כזו נוצרה באמצעות שטיח עשיר שנפרש מתחת לחלק משולחן האוכל הגדול, אליו נוספו שתי כורסאות. הפינה החמה ממוקמת בקרבת החלונות וצופה לגינה.

פינת האוכל משלבת חומרים וסגנונות

מטבח בקו מודרני ונקי. פינת הישיבה מוקמה על המשכו של משטח העבודה מול החלון

המדרגות לקומת חדרי השינה

נטייתה הקלאסית של בעלת הבית ודחיפתה של האדריכלית לכיוון המודרני, יצרו שילוב מעניין של חומרים וסגנונות, ואפילו גופי התאורה משרתים את שני הקצוות השונים. רק המטבח קיבל אופי אחיד של קו מודרני ונקי. החלל הצר במטבח הכריח מציאת פתרון יצירתי לפינת ישיבה, וזו מוקמה מול החלון על משטח עבודה שהתווסף לזה הקיים.

תקרות הבית נמוכות מאוד, ועל מנת להעניק תחושת מרחב נצבע הבית כולו בלבן מבריק. את תחושת המרחב בחצר השיגה מעצבת הגינות סמדר מור אבידן בעזרת חלוקת השינה לשני מפלסים. המפלס העליון כוסה בדק מעץ, וכמה אזורי ישיבה משרים בו הרגשה מרווחת ופתוחה.

דלת הכניסה עשויה פרופיל בלי וזכוכיות אטומות, בשילוב פלטה מעץ אלון מבוקע. הפרופיל הבלגי פלש גם לחלוקת החללים הפנימיים, שם נוספו לו וילונות להשגת אינטימיות מלאה. הדלתות הפנימיות שומרות גם על האקוסטיקה, ומונעות הפרעה להתנהלותם של בני הבית.

פינת המשפחה נחתה בפרופיל בלגי ווילונות על מנת שתוכל לשמש גם כפינת הסבה ואירוח נוספת

חלל המגורים

בחדר הרחצה של ההורים, שולבו אריחים גדולים במיוחד בצבע הקיר עם חיפוי שיש טבעי. כיור קוריאן על פי עיצוב ומידה מוקם בפינת הארון – חיבור של עיצוב יצירתי ופרקטיקה בניצול החלל

בחדר הרחצה של ההורים, הותקן כיור קוריאן בהזמנה אישית, אשר מוקם ממש על פינת ארון העץ הכהה שנשען על הקיר. הקירות חופו באריחים גדולים במיוחד,שמתמזגים בצבע הקיר. קיר האמבטיה זכה לחיפוי שיש טבעי.

הקירות החשופים והפינות שנותרו יתומות צולמו ונשלחו לאמנים נבחרים, וכך השתתף כל אמן באופן פעיל בבחירה הנכונה והמתאימה ביותר ליצירה שלו. מלאכת הליקוט הארוכה ושיתוף הפעולה הין המעצבים לאמנים התחברו כולם לבית מסוגנן היטב, התפור בדיוק לפי מידות בעליו.

שירותי אורחים

אפשרות סגירה למרתף על מנת למנוע הפרעה של רעש ממערכת הקולנוע הביתית

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

להשארת פרטים:

כתבו עלינו נוספים

קידום אתרים בגוגל קידום אתרים בגוגל