התקשרו עכשיו : 03-6045047

השאיר פרטים ונחזור אליך בהדקם

קוביית המזל – דיזיין

כתיבה: טליה אביאל

צילום: עמית גרון

אדריכלות ועיצוב פנים: יולי וולמן

שטח המגרש: 1250 מ"ר

שטח בנוי: 600 מ"ר

מיקום: הרצליה, ישראל

 

מדובר בבית משפחה שנבנה עבור זוג הורים ו-2 ילדיהם, שביקשו לשלב חללים גדולים ומרשימים עם חללים אינטימיים ומשפחתיים באווירה חמימה. את המשימה קיבלה יולי וולמן, העומדת בראש משרד לאדריכלות ועיצוב פנים בתל אביב. וולמן החלה את דרכה כמעצבת פנים לפני למעלה מ-25 שנה, וכיום משרדה מתמחה בתכנון ועיצוב של פרויקטים פרטיים ומסחריים. וולמן דוגלת בתכנון חללים מוגדרים ותחומים, בעל גיאומטריה ישרה וצורניות פשוטה, כאשר העומק העיצובי מתקבל בעזרת ריהוט מותאם, שימוש בחומרים מגוונים ושילוב של פרטים אדריכליים שונים.

הבית תוכנן בשפה גיאומטרית בקווים נקיים, אך עם תחכום  המתבטא בחללים שקופים אשר מאפשרים קשר עין ומעורבות מבט על הבית מכיוון החצר.

לפינת האוכל נבחר גוף תאורה תלוי בעיצוב יוקרתי המקנה נוכחות לפינה זו.

הבית תוכנן סביב הצורך של בני הזוג במרחבים ציבוריים, המאפשרים משתתפים. האתגר היה ליצור בית אשר ניתן לקיים בו אירוח לצד אירוח גדול של עשרות אנשים ובשני המצבים להרגיש בנוח.

הבית חולק לשני אזורים מרכזיים – האחד באווירה אינטימית המשפחה והשני, אזור רחב ילדים שנועד לאירוח וקיבל מאפיינים בעלי אופי ייצוגי. התכנון החכם מאפשר בעת הצורך לאחד בין החללים. הסגנון שנבחר עבור הבית הינו מודרני עם נגיעות קלאסיות. הקווים השוליים שורטטו בבהירות ויצרו צורניות גיאומטרית נקייה ומהוקצעת. הפנים בבית מעצים את התחושה הקלאסית בעזרת שימוש בריהוט וצבעים אשר יוצקים לתוך האדריכלות את התוכן ומתכתבים איתה. הצבעים שנבחרה עבור הפרויקט מככב גוון הגרזי, זהו צבע אפור עם בז' שבו ניטעו נגיעות של שחור.

כניסה, מקבלת את פני האורחים דלת רחבה וגבוהה שחושפת פטיו ייחודי במינו. זהו פטיו ריבועי העשוי חלונות והמאפשר גישה רבות של מראות. צידו האחד פונה אל החוץ ובעזרת רפרפת עץ כבירה נוצרים אלמנטים של אור וצל במקום שמש דרומית חזקה. בצידו האחר של הפטיו, מצוי גרם מדרגות שבסמוך לו הוצב פסל קינטי בקווים מעוגלים, שתוכנן עבור הבית על ידי וולמן עצמה ונע בעזרת משב רוח. הפסל נעשה מחומר קל ונצבע בפליז כדי להשתלב הבית. ייחודיותו מתבטאת בין היתר בכך שמכל זווית הוא נראה אחרת ובכך מייצר עניין רב בחלל. על גבי קיר נגרות, המצוי בסמוך למעלית ואשר חורר לצורכי תאורה, הוטבע הנגטיב של הפסל ובכך סייע לטשטש את דלתה.

בחלל העצום של הסלון, שתוכנן כך שיאפשר אירוח מרובה משתתפים, שולבו רהיטים במראה מעט כבד, הבולטים למרות שטחו הרחב של האזור. בתוך הסלון הרחב, תוכנן מעין סלון פנימי, המאפשר לאגד בתוכו את המשפחה לישיבה אינטימית ובו מוקמה ספה מעוגלת המעצימה את התחושה הפרטית. התאורה שנבחרה לסלון, כמו גם לרוב חלקי הבית, הינה תאורה סמויה המשמרת את השפה האסתטית הנקייה, בעוד שלאזורים מוגדרים כמו פינת האוכל וחדר השינה, נבחרו גופי תאורה תלויים ומרשימים.

מטבח אשר עוצב בסגנון מודרני, תוכננה הפרדה מהחלל הציבורי בעזרת זכוכית שחורה המאפשרת לשמור על פרטיות בעת הצורך.

מבט על חללי הבית עם האלמנט המרכזי – קוביית בטון מרחפת המכילה את סוויטת ההורים.

הגישה אל המטבח מתבצעת דרך שתי דלתות המייצרות חציצה שמסייעת באירוח נוח ופרטי בפינת האוכל בעת הצורך. מכיוון הסלון, ישנה דלת חשמלית העשויה מזכוכית שחורה ומכיוון חדר האוכל נבנתה בנגרות דלת המשתלבת עם הקיר באופן אינטגרלי. למטבח נבחר צבע שחור ומבריק המדגיש את המראה המודרני. במרכזו, אי צף מחופה בשיש שחור, אשר ממנו יוצאת פלטת שולחן הנתמכת בעזרת רגל זכוכית. המטבח מוקף בחלונות רחבים ודרכו ניתן לצאת  למרפסת המשקיפה אל עבר גוף מרשים ובה מצוי מפל מים הזורם ומטייל על טרסות לכיוון מרתף הבית.

בבית, תוכננו 4 סוויטות וקומה שלמה שיועדה להורים והמהווה את האלמנט המרכזי בבית. סוויטת ההורים נבנתה בתוך קוביית בטון הצפה בחלל ללא תמיכה. הקובייה מדגישה קונטרסט מפתיע בין הקלילות בה היא מרחפת בחלל לבין הבטון המאסיבי. החלונות הגדולים בסוויטה מייצרים קשר עין עם החלל הציבורי כך שנוצרת תחושת מעורבות בין החללים. משחקי גוונים, שקיפויות וחלוקות חלל מתוחכמות הולידו בית מרשים אשר כל פינה ופינה בו מספרות סיפור שונה ומרתק.

וולמן תיכננה עבור הפטיו פסל קינטי בקווים מעוגלים שנע בעזרת משב רוח.

החצר המטופחת נשקפת מהחלל המרכזי בזכות ויטרינות גדולות שפונות אליה.

בתכנון הבית, בולטים משחקי החללים המאפשרים הפרדה, אך גם שמירה על קשר עין.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

להשארת פרטים:

כתבו עלינו נוספים

קידום אתרים בגוגל קידום אתרים בגוגל