התקשרו עכשיו : 03-6045047

השאיר פרטים ונחזור אליך בהדקם

פיוז'ן תל אביבי – בניין ודיור

צירוף בלתי צפוי בין חדר המגורים וחדר השינה. זוג דלתות ענקיות אטומות לרעש נסגרות בעת הצורך לקיר מפריד. הן עשויות אלומיניום וזכוכית טריפלקס ונעות בקלות בתוך מסילה השקועה ברצפה, מה שמגדיל את כושר האטימה שלהן. גם הכניסה לחדר הארונות ולשירותים הצמודים לו היא דרך זוג דלתות הזזה גדולות, היוצרות קיר שלם. תעלת המיזוג של הבית עוברת דרך תקרת חדר הארונות, כדי להותיר גובה מרבי במסדרון.

יולי עיצבה את הדירה באורח שונה, המאפשר ניצול מרבי של כל חלקיה, בהתאם לאורח החיים של המשפחה.

בקומה העליונה, על הגג מצוי מטבח רחב ידיים, שצמוד לפינת אוכל מרווחת, ממנה אפשר לצאת אל מרפסת הגג הגדולה.

מבט אל המטבח, באי שבמרכז, מחופה נירוסטה, מצויים הכיריים והכיור, והוא משמש גם משטח עבודה וגם דלפק אכילה. עיקר העבודה נעשית עם הפנים לחלל הפתוח ולנוף. הארוניות שמתחתיו מצוידות בגלגלים, לשינוע כלי הגשה אל הסועדים ליד שולחן האוכל. משטח עבודה נוסף עשוי קוריאן, כמו השולחן המרובע של פינת האוכל. כל הקומה מרוצפת גרניט פורצולן בגוון בהיר.

האדריכלית יולי וולמן  תכננה ועיצבה את ביתה, שבו היא מתגוררת עם משפחתה. הפנטאוז בצפון תל אביב מצטיין בחלוקת חלל יעילה ובלתי קונבנציונלית בעליל ובייחוד סגנוני בעל אופי מובהק. וולמן שגדלה בתל אביב, חזרה אל העיר מ"גלות" של כשבע שנים בפרברים.

המשפחה עזבה בית פרטי נוח ושקט, ולכן היה זה אך טבעי שהתחליף העירוני למרחבים הכפריים יימצא בדירה השוכנת על גל. ואכן, זהו גג בעל יתרונות נדירים, שמוקף מבנים נמוכים ואינו משקיף אל בליל של אנטנות ודודי שמש, אלא אל המדשאות הירוקות של גדות הירקון.

בדירה, היו חמישה חדרים בקומתה הראשונה, על שטח של כ-100 מ"ר, ועוד חדר עם שירותים ומרפסת על הגג. לאחר השיפוץ, לא נותר הרבה מן הדירה המקורית, חוץ ממערכת חימום תת רצפתית בת 30 שנה.

חלוקת החלל המקובלת בפנטהאוזים מסוג זה משלבת בדרך כלל חדר אורחים, פינת אוכל ומטבח בקומה הראשונה, וחדרי מגורים בקומה העליונה. יולי וולמן עיצבה את הדירה באורח שונה, המאפשר ניצול מרבי של כל חלקיה, בהתאם לאורח החיים של המשפחה.

החלל המרכזי בקומה התחתונה משלב את חלל המגורים עם חדר השינה של בני הזוג, שבו גם אמבטיה, שירותים וחדר ארונות. צירוף בלתי צפוי זה יוצר חלל גדול ופתוח שמזכיר במהותו לופט ניו יורקי. המסדרון שמול הכניסה לדירה מוביל אל שני חדרי ילדים וחדר אמבטיה המשמש איתם. מימין לכניסה, ממוקמת פינת עבודה ולצדה פינת קפה וחלל כביסה וגיהוץ.

בקומה העליונה, על הגג, מצוי מטבח רחב ידיים, שצמוד לפינת אוכל מרווחת. ממנה אפשר לצאת אל מרפסת הגג הגדולה. את חדר השינה אפשר להפריד בעת הצורך מחדר המגורים, בדלתות הזזה גדולות, שיוצרות קיר זכוכית אטום לרעש. אך כאשר הדלתות פתוחות, אפשר לצפות מן המיטה בטלוויזיה הגדולה וליהנות ממרחב מחיה רחב ידיים,  המשלב בתוכו את מרב התפקודים של שעות הפנאי. פינת העבודה שבאותה קומה אף היא משרתת את שעות הפנאי –  לכל אחד מבני הזוג יש משרד, שבו הוא עובד, כך שכאן מנוצלים המחשב וחללי האחסון שסביבו לעיסוק בתחביבים ובתחומי עניין אחרים.

אגף הילדים מופרד מהחלל המרכזי, וכל חדר, אף על פי שאינו גדול במיוחד, מנוצל ביעילות רבה וזוכה לפרטיות מרבית. כמעט שיש הרגשה כי מדובר בשתי דירות קטנות העומדות בפני עצמן. ממבנה הדירה ברור כי בבית הזה, אכילה ובישול זוכים לכבוד ולאהבה: הקומה העליונה כולה מתפקדת כחלל שבי, אכן,  בעיקר אוכלים ומבשלים. אפשר לעשות זאת בעת ובעונה אחת, בחלל מואר ונוח, ויש מקום גם להרבה אנשים, שיסבו אל השולחן הרבוע בפינת האוכל. יש די מקום לכל הציוד הדרוש לבישול, למצרכים וגם לכלי הגשה. בקומה חדר השירותים, ויש אפילו טלוויזיה במטבח. גם זה חלל שאינו מוקדש באופן בלעדי לפעולה זאת או אחרת.

גם מבחינה סגנונית, כל חלל בבית זוכה ליחס שוויוני, דבר המשרת את הזרימה בין חללים, שבדרך כלל יש נטייה לייחד אותם באמצעות חומרים, טכניקות או צבעוניות. חדרי אמבטיה ושירותים זוכים לטיפול כמו כל חדר אחר – טיח (ולא אריחי קרמיקה), תמונות, מראות – בעיצוב המשתלב עם הסביבה כולה.

מדפי גבס שעליהם לוח זכוכית הם פתרון פשוט (וגם קל לניקוי) להנחת חפצים, אם במטבח, אם בפינת עבודה ואם בחדר שינה. כך נחסך השימוש בשידות, ארונות ורכיבי ריהוט מיותרים.

בשעות החשיכה, מפיקים גופי תאורה (יאיר דורם) אור מפוזר, שיוצר פינות מובחנות ופרטיות בחלל הגדול של הקומה התחתונה. בקומה העליונה, מעל לשולחן האוכל, נקבעה התאורה בקוביית גבס, שנבנתה במיוחד כדי לאפשר אור מרבי לסועדים. חלון זכוכית גדול הקבוע באלכסון עובר דרך שתי הקומות. פתחים רבועים בתקרת חדר המגורים מכניסים את האור הצפוני גם אל חלל הקומה התחתונה.

אף על פי שאין בבית אחידות סגנונית, נוצר מכנה משותף רחב בין חלקיו השונים. הדירה כולה מצטיינת בקווים ישרים ונקיים ובחומרים בסיסיים ולא יקרים. ארונות וחללי אחסון מוסווים מאחורי דלתות הזזה גדולות, והריהוט מינימלי ופונקציונלי. הכסף הושקע כאן באיכות הגימור, בפרטים ובגופי התאורה.

אפשר לומר כי על הבית שורה רוח של פיוז'ן. שילוב בין לופט ניו יורקי, השראה של עיצוב יפני והנוף הירוק של פארק הירקון.

פינת עבודה/קפה/כביסה. מטבחון מצויד מאפשר הכנת קפה, בלי לעלות למטבח שבקומה העליונה. חלל האחסון מוסתרים מאחורי דלתות הזזה מעץ, תלויות ממסילות עליונות, כביסה, ייבוש, קיפול וגיהוץ נעשים בפינה מוצנעת, באותה הקומה שבה מצויים ארונות הבגדים.

 

 

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

להשארת פרטים:

כתבו עלינו נוספים

קידום אתרים בגוגל קידום אתרים בגוגל