התקשרו עכשיו : 03-6045047

השאיר פרטים ונחזור אליך בהדקם

עקרון הרצף – ליידי גלובס

מאת: גלית חתן

צילום: עמית גרון

 

הבריכה ממוקמת בצד הדרומי, שבו יש שמש רוב שעות היום

הבית בהרצליה תוכנן בקווים זורמים, היוצרים המשכיות והרמוניה זנית.

המוטו: אין מקום לאלמנטים מיותרים.

מבט לכיוון הסלון והקיר הצף המחביא בתוכו טלוויזיה, בר יין, קמין,מיזוג וכלי אירוח

בעלי הבית – עורכת דין ויבואן, בגילאי ה-40, מתגוררות בבית יחד עם שני בנותיהן הבוגרות. בני הזוג ביקשו ליצור בית מאוד מודרני ונקי. הדרישות היו שלכל בית יהיה אגף מרווח נפרד לגמרי, כל גם יחידת הורים נפרדת באגף אחר.

הבית – הוקם על חורבות בית ישן בשכונת מגורים ותיקה בהרצליה. תכנון הבית שם דגש על השתלבות בסביבה הצנועה, ועל פונקציונליות.

השראה – "אחד הציטטות שמלוות אותי",  אומרת האדריכלית ומעצבת הפנים של הבית, יולי וולמן, "היא 'אדריכל יודע כי השיג שלמות לא כשאין מה להוסיף, אלא כשאין מה להוציא', של אנטואן דה סנט אכיזופרי.

קיר עבה במיוחד מונח על גבי זכוכית

סגנון – צבעוניות הבית מונוכרומטית (שחור, אפור ולבן), ומדגישה את הקווים הנקיים והמודרניים. שילוב החומרים מדויק ברמת השימוש בכל אלמנט בנפרד, והכול יחד יוצר הרמוניה. כך, למשל, חומריות המבואה לבית משלבת בין עץ האלון של הדלת לחיפוי הזכוכית השחורה בקיר הכניסה, וריצוף האבן האפורה. בגרם המדרגות, יש שילוב בין עץ וברזל, המהווה ניגוד של כוחות ואלמנטים. המדרגות יוצאות מהקיר כמו חרבות, ומצופות בעץ אלון גושני. כל מדרך יוצא מחריץ בקיר אשר מואר בתאורה נסתרת, כך נוצרת אשליית ריחוף של מדרגות שאינן דקות.
תכנון – הבית מתחיל במבואה צרה, והמבט עובר הלאה ומתרחב בהדרגה עד הגיעו לסלון. שם ישנו קיר מסיבי בעובי 60 ס”מ, הנשען על זכוכית בגובה 60 ס”מ. החיבור הזה יוצר תחושת אינסוף ומשחק של כוחות מנוגדים. בקיר, שנראה כתלוי באוויר, שתולים טלוויזיית הפלזמה, הקמין, ארונות האחסון של כלי האירוח, בר יין ומזגנים. במרתף ממוקמים חדר הקולנוע, חדר הכושר וחדר האורחים.

את הבריכה ניתן לראות מהחללים הציבוריים

הבריכה – נבנתה לאחר הקמת שלד הבניין, בניגוד למקובל. היא בנויה בצורת L על מנת שניתן יהיה להשקיף עליה ממספר מקומות, כולל הסלון והמטבח. עיצוב. הבית מעוצב בקווים זורמים, מהרצפה לתקרה, או מקיר לקיר. אין נישה או רהיט שפוגמים בהמשכיות, ואין אלמנטים מיותרים.

עיצוב – הבית מעוצב בקווים זורמים, מהרצפה לתקרה, או מקיר לקיר. אין נישה או רהיט שפוגמים בהמשכיות, ואין אלמנטים מיותרים.

מבט אל המטבח והכניסה המחופה בזכוכית שחורה

פינת האוכל והחיבור למטבח

מבט מהמטבח לכיוון המדרגות היוצאות מהקיר

הארובה מעל האי במטבח עשויה נירוסטה מראה

חדר שינה הורים, עיצוב מינימליסטי

שירותי אורחים, חיפויים וריצופים של חזי בנק

המרתף – משמש סלון לא פורמלי של המשפחה

המדרגות והמעבר לחדרים – כאן השימוש בעץ אלון רב יותר מאשר בקומת הקרקע כדי לתת תחושת חמימות בקומת החדרים

חדר אמבטיה הורים –  הקיר חופה על ידי אריחים ענקיים, המקנים תחושה של קיר ללא חיפוי

תאורת הבית נסתרת ברובה, מלבד שני גופים מינימליסטיים בפינת האוכל

פינת ה-L שהיא מבנה הבית

חדר ההורים בקומה הראשונה צופה גם הוא לבריכה

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

להשארת פרטים:

כתבו עלינו נוספים

קידום אתרים בגוגל קידום אתרים בגוגל