התקשרו עכשיו : 03-6045047

השאיר פרטים ונחזור אליך בהדקם

השקט שבפנים – ידיעות אחרונות

מאת: ליעונה מנקלי

צילום: עמית גירון

 

לאחר שנים ארוכות, בהן חיו בדירה מעוצבת בסגנון ים תיכוני , ביקשה משפחה מהרצליה לחזור למנוחה ולנחלה, בעזרת בית חדש המעוצב בקווים מודרניים ונקיים. שחור, אפור ולבן מרכיבים את פלטת הגוונים ומשולבים בהרמוניה מפתיעה בחללי הבית.

רבים חוששים להתחייב לבית צבעוני וססגוני מדי, מחשש שעיצובו ימאס עד מהרה. ואכן, במחוזותינו בעלי האופי הססגוני, רבות הדירות המעוצבות באופן שמרני יחסית, עם קירות חיוורים ונטולי תעוזה. מובן בהחלט מדוע ביקשה משפחה צעירה לבחור בקווים נקיים ובעיצוב שקט וחף מבלגן, לאחר שנים של מגורים בדירה שעוצבה בסגנון אקלקטי וים תיכוני. דווקא הלוקיישין שנבחר לא היה בשכונה חדשה, נוצצת ומתפתחת, כי אם  בשכונת מגורים ותיקה בהרצליה, על חורבות בית ישן.

האדריכלית שהייתה אמונה על ביצוע המשימה היא יולי וולמן, ממשרד הבוטיק הנושא את שמה, ששמה דגש בעבודתה על המבנה האדריכלי, כמו גם על הממד האנושי בחלל. וולמן מציינת שהמגרש שקנו בני הזוג בשכונה הוותיקה, המשתרע על פני 600 מ"ר, היה מבחינתה אתגר מבורך,  במסגרתו הקפידה על תכנון הבית החדש כחלק מנוף השכונה, שלא יבלוט כנטע זר ושיהיה פונקציונאלי מיסודו.

דלת הכניסה – גבוהה ומרשימה, עשויה מעץ אלון טבעי.

אחורי הבית – מבט מהצד הפתוח של גינה לעבר המטבח, פינת האוכל, הסלון, סוויטת ההורים וחדר הבנות.

קו פתוח

הדיירים, עורכת דין ויבואן מוצרי גלישת גלים, ושתי בנותיהן המתבגרות, ביקשו לאפיין את הבית במראה מודרני-מינימליסטי, וששפת העיצוב תשדר ניקיון עיצובי, חף מאלמנטים מיותרים ובולטים, באופן שישרה אווירה פתוחה, אוורירית וזורמת. גם ההורים וגם הבנות ביקשו לעצמם מקום שאפשר יהיה לארח בו בנוחיות ובצורה נפרדת.

וולמן מגדירה את הבית המודרני ככזה שמעוצב בקווים ישרים ונקיים, למרות שבעיניה פריטי הריהוט שנכנסים אליו לא חייבים להיות מינימליסטים ולהתכתב עם הסגנון הארכיטקטוני , אלא לפי דרישת הלקוח. "אם הייתי צריכה לעצב בית שמשדר אווירה  חמימה יותר, הייתי מכניסה פריטי ריהוט 'שמנמנים' בגוונים חמים", היא מסבירה.

הצבעוניות שנבחרה לפאר את הבית המעוצב רק נשמעת דרמטית. בפועל, שחור, אפור ולבן, בשילוב חומרים במינון מדויק, כמו עץ אלון וזכוכית, חוברים זה לזה בהרמוניה ומדגישים באלגנטיות את הקווים הנקיים והמודרניים שביקשה לעצמה המשפחה.

קיר מבואות הכניסה –  המחופה בזכוכית שחורה, ממנו משתקף גרם המדרגות.

התכתבות של חומר וצבע – בין המטבח לפינת האוכל רחבת הידיים.

קל לגרום ללקוחות לבחור בצבעים דרמטיים כל כך?

"אין ספק שעניין בחירת הצבעים הוא קצת מפחיד, אבל כשבודקים את כל האופציות ועושים הדמיות, מצליחים לראות את כל התמונה בבהירות ולהבין שהבחירה נכונה ושאלו הגוונים שיתאימו בצורה המיטבית למבנה ולתכנון".

ואכן,דלת הכניסה, העשויה מעץ אלון, משתלבת בנינוחות עם חיפוי הזכוכית השחורה בקיר הכניסה ועם מרצפות האבן האפורה. גרם המדרגות המרשים מהווה ניגוד של כוחות ואלמנטים בשילוב שבין העץ לברזל. המדרגות עצמן עשויות מעץ אלון גושני, ויוצאות מקיר הבטון, המחופה בגבס, כמו חרבות שלופות. חריצי תאורה נסתרת, במפגש הגבס עם המדרגות, מסייעים להעניק אשליה של עומק וריחוף בחלל.

עיצוב נסתר

הבית שתוכנן בצורה חכמה, מתחיל במבואה צרה שמשרה אינטימיות. בהדרגה החלל מתרחב, עד לסלון רחב ידיים. גם בחלל המגורים ישנים משחקי ניגודים, שנוצרים בעזרת חומרים שקופים ואלמנטים מרחפים. קיר בידור, שנדמה מרחף, מכיל את טלוויזיית הפלזמה, קמין, ארונות אחסון של כלי האירוח, בר יין ומזגן. בקומה התחתונה, נמצא מרתף, שבו חדר קולנוע,חדר כושר וחדר אורחים נוסף, ואילו מחוץ לבית נמצאת בריכה מרווחת, שאפשר להשקיף עליה ממגוון מקומות בבית, ביניהם הסלון והמטבח.

עד כמה היו הלקוחות מעורבים בתהליך העיצוב וכמה מבחינתך היה רצוי?

"בני הזוג ביקשו להבין את התכנון ולרדת לעומק הפרטים. הבעל התעניין איך הדברים מורכבים ובנויים, וביקש לקחת על עצמו את נושא הפיקוח על הבנייה. למרות שלא היה בקיא ברזי המקצועי ולא היה לו את הידע המקצועי, הוא התרוצץ ועבד קשה מאוד כדי לפקח ולתאם בין הגורמים השונים בשטח. עם האישה עבדתי יותר בנושא תיאום החומרים והצבעים. אין ספק שלפעמים קל יותר לעבוד לבד, אך דווקא כשמצליחים לשלב אנשים בתוך התהליך, מתקבל משהו חדש ומפתיע שיכול להעצים בהרבה את התוצאה הסופית".

מבט לפינת האוכל ולקיר המולטימדיה –  התלוי על זכוכית, ובו שטח אחסון לכלי ההגשה, קמין בכסות זכוכית שחורה וטלוויזיית פלזמה.

חדר הקולנוע והספרייה – בקומת המרתף, במשחק של גלוי וסמוי מן העין.

אלו חילוקי דעות היו בתהליך העיצוב וכיצד הם נפתרו?

"בני הזוג התעקשו להשאיר מקום לשידה להצגת כלי האוכל בפינת האוכל, ואני הסתייגתי מכך מאוד. העדפתי שהחלל, שלא היה גדול מאוד, יישאר נקי ולא יכלול רהיטים חופשיים ומפוזרים. בסופו של דבר, יצרנו קיר מעובה שבו נישה עבור הכלים. צד אחד סמוי מן העין, וזה מצוין למי שיש הרבה פריטים ולא יכול להתחייב לסדר אותם באופן מדויק ומינימליסטי".

איך מצליחים להימנע מעודף פריטים בחלל או לחלופין למנוע בלגן אחרי שמסיימים לעצב את הבית?

"חשוב מאוד ליצור מקומות אחסון מספיקים ולחשוב על הפרטים הקטנים ביותר. לדוגמה, כשתכננו את חלוקת המדפים בארון הבגדים, ישבתי עם הלקוחות ובדקתי כיצד הם רגילים לאחסן את הבגדים, את הנעליים, האם זוגות המגפיים עומדים או שוכבים. עבדנו ביחד גם על אחסון של פריטים עתידיים, כדי שלא ייחסר מקום. זה מאוד חשוב ומביא לתוצאה מדויקת, שאין צורך לשנות או להגדיל.

גרם המדרגות ושילוב החומרים שמשדר רוגע וריחוף.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

להשארת פרטים:

כתבו עלינו נוספים

קידום אתרים בגוגל קידום אתרים בגוגל