התקשרו עכשיו : 03-6045047

השאיר פרטים ונחזור אליך בהדקם

החלום והאתגר – מגזין עיצוב

עיצוב פנים: יולי וולמן

צילום: עמית גירון

 

האתגר האדריכלי: יצירת מבנה חדש בעל נוכחות ושילובו בהרמוניה בסביבה הקיימת במינימום הפרעה. סיפורו של בית בהרצליה.

בית המגורים המרשים הזה תוכנן עבור משפחה צעירה, עורכת דין ויבואן ושני ילדיהם הבוגרים, בשכונת מגורים ותיקה ופסטרולית בהרצליה. הבית תוכנן על חורבותיו של בית ישן, צמוד לקרקע, שעמד באותה חלקה במשך שנים כחלק אינטגרלי מהנוף האדריכלי הצנוע המאפיין את הסביבה.

"במפגש הראשון הציגו בעלי הבית את חלומם לגור בבית חדש ומודרני בעל קווים עיצובים נקיים ועכשוויים. דרישה זו הציבה אתגר אדריכלי מורכב: יצירת מבנה חדש בעל נוכחות ושילובו בהרמוניה בסביבה הקיימת במינימום הפרעה", מספרת מעצבת הפנים יולי וולמן.

הבית מתחיל במבואות כניסה אינטימית המקבלת את  פני הבאים ומלווה אותם בהדרגה פנימה אל לב המבנה ומשם נפתח החוצה אל הנוף העשיר של הגינה. המבט שמושך ומתגבש ומתרחב לאיטו חושף את האלמנט המרכזי שבחלל: קיר מסיבי בעובי 60 ס"מ, הנשען על פלטת זכוכית וטומן בחובו אלמנטים פונקציונליים נדרשים לתפקוד הבית. בקיר, שנראה כתלוי באוויר, שתולים טלוויזיית הפלזמה, הקמין, ארונות האחסון, בר יין ומזגנים. החיבור המוקפד בין מסת הקיר לזכוכית העדינה יוצר תחושת אינסוף ומשחק של כוחות מנוגדים.

בתמונות: בריכת השחייה ניבטת מרוב חללי הבית ומהווה חלק בלתי נפרד מהאווירה השוררת בו.

 

חלל המגורים – הגוונים המונוכרומטיים של שחור, אפור ולבן, מדגישים את הקווים הנקיים והמודרניים.

הדגש בתכנון ניתן בקווים זורמים, מרצפה לתקרה ומקיר לקיר, ומכאן שאין נישה או רהיט שפוגמים בהמשכיות ואין אלמנטים מיותרים הפוגעים ברצף. עיקרון זה ייושם גם בחיבור בין המרחב הציבורי של הרחוב ושל הבית שאינו ישיר וחושף את מבואת הכניסה אט-אט ככל שמתקדמים פנימה אל תוך החצר.

 

המבט נפתח החוצה אל הנוף העשיר של בריכת השחייה והגינה

 

אולם הקרנה ביתי מפנק לצד פתרונות אחסון מעוצבים

הצבעוניות שנבחרה תומכת גם היא באותו העיקרון. הגוונים המונוכרומטיים של שחור, אפור ולבן, מדגישים את הקווים הנקיים והמודרניים. שילוב חומרים מדויק אף הוא לתחושת ההרמוניה. כך, למשל, חומריות מבואת הכניסה משלבת בין עץ האלון של הדלת לחיפוי הזכוכית השחורה בקיר הכניסה וריצוף האבן האפורה.

 

בתמונות: המטבח ופינת האוכל – שילוב חומרים מדויק ברמת השימוש בכל אלמנט בנפרד תורם אף הוא לתחושת ההרמוניה.

 

גרם המדרגות המשלב עץ וברזל, מהווה ניגוד של כוחות ואלמנטים

גרם המדרגות המשלב עץ וברזל, מהווה ניגוד של כוחות ואלמנטים. המדרגות יוצאות מהקיר כמו חרבות ומצופות בעץ אלון גושני. מדרכי העלייה צומחים מחריצים המוטבעים בתוך הקיר ושטופים בתאורה סמויה המקנה אשליית ריחוף של מסה כבדה וקלה בו זמנית.

 

לבן מול הנוף: מבטים על סוויטת ההורים

פינת ההסבה והאירוח החיצונית ממוקמת כהמשך ישיר לחלל המטבח ופינת האוכל שבתוך הבית על מנת להקנות מקסימום נוחות לדיירי הבית. בהמשך לפינה זו, תוכננה בריכה המוצבת בצד השמשי של החצר. פינת ההסבה נוספת שאינה מתוכננת כהמשך ישיר לבית ממוקמת בקצה הגינה. אזור זה משמש כסלון חוץ בעל אופי אינטימי יותר ומאפשר מבט פרספקטיבי רחב אל עבר הבית. ניתן לסכם את תכנון בית זה בציטוט מדברי אנטואן  דה סנט אכזופרי: "אדריכל יודע כי השיג שלמות לא כשאין מה להוסיף אלא כשאין מה להוציא".

חיפויים וסניטריה HeziBank

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

להשארת פרטים:

כתבו עלינו נוספים

קידום אתרים בגוגל קידום אתרים בגוגל